Представники Помісних Православних Церков - почесні гості урочистостей з нагоди 400-ліття Київських духовних шкіл, висловили побажання духовенству Української Православної Церкви та всьому українському народу.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, брифінг з митрополитами Помісних Православних Церков відбувся після богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Відео дня

«Представники Помісних Православних Церков приєдналися до нашої спільної молитви, в якій ми просили миру та щастя для нашої благословенної української землі та для всього світу», - зазначив Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій.

Представник Антіохійської Православної Церкви митрополит Ніфон зазначив, що прибув в Україну, представляючи антіохійського Патріарха. 

«Радий знаходитися на вашій благословенній українській землі, яку ми всі на Сході любимо. Я приїхав, щоб висловити нашу любов до вас. Блаженніший митрополит Онуфрій та інші ієрархи Української Православної Церкви дуже люблять і дорожать Україною. Ми вчимося у них, якими потрібно бути патріотами. Бережіть їх, любіть їх. Як ліванець, хочу побажати Україні процвітання, щоб любов була між усіма вами», - сказав митрополит Филиппопольський Ніфон.

Представник Константинопольської Церкви митрополит Микита звернув увагу, що «всі представники Помісних Православних Церков присутні тут (у Києво-Печерській лаврі, – Центр інформації УПЦ) з молитвою та любов’ю».

«Ми вітаємо митрополита Онуфрія та митрополита Антонія, а також усе духовенство, семінаристів та увесь український народ. Ми всі разом святкуємо цей великий день. Ми молимося за мир, за благодать Божу, за благословення на ваш народ», - побажав митрополит Дарданельський, іпертим і екзарх усього Геллеспонта Микита.

Митрополит Єрусалимської Православної Церкви Тимофій, представляючи Патріарха Феофіла III, зазначив, що «Єрусалимська Церква тісно пов'язана з українським народом і з цією територією, оскільки і до, і після заснування Київських духовних шкіл Єрусалимські Патріархи відігравали важливу роль у створенні православної ієрархії на українській землі та в боротьбі проти прозелітизму».

«Наша делегація з великою радістю бере участь в урочистостях з нагоди 400-річчя заснування Київських духовних шкіл. Ми раді, що маємо літургічне спілкування та єдність у вірі з Українською Православною Церквою на чолі з Блаженнішим митрополитом Онуфрієм. І йому як Предстоятелю цієї Церкви та владиці Антонію як ректору Київської духовної академії і семінарії, висловлюємо сердечне вітання та побажання, щоб цей навчальний заклад продовжував приносити користь православ'ю в усьому світі та сприяв тому, щоб український народ, який зараз проходить через страждання, якомога скоріше відчув мир. Хай благословить Господь вас і всю Україну, за яку ми молимося на Святій Землі біля Гробу Господнього і біля Гробниці Пресвятої Богородиці. Ікона Плащаниці Божої Матері якраз в ці дні перебуває в Україні для благословення та підтримки православного народу України», - сказав митрополит Вострський Тимофій.