с

Православна Церква в Америці виступила за перетворення Асамблеї канонічних православних єпископів у США в синод, повідомляє Благовест-інфо.

У тексті, опублікованому на сайті ПЦА, зазначається, що ця пропозиція стала відповіддю на плани Комітету з канонічного і регіонального планування, представлені в ході останнього щорічного засідання Асамблеї канонічних єпископів у Чикаго.

Глава ПЦА митрополит Тихон, висловив подяку Предстоятелям Помісних Православних Церков за ту увагу, яку вони приділяють проблемі православної діаспори, прагнучи привести її положення в повну відповідність до «православної еклезіології та канонічної традиції та практики».

Відео дня

«Ми вважаємо, що пропозиції Комітету з планування можуть бути реалізовані кращим чином у тому випадку, коли асамблея єпископів буде тимчасово діяти як Священний синод єпископів, - пише митрополит Тихон. - Питання про існуючі відмінності в пастирській практиці, про нові моделі реструктуризації наших єпархій на канонічній основі і про інтеграцію діяльності наших підрозділів будуть вирешені з найбільшою ефективністю і органічністю, якщо ми станемо синодом, який збиратиметься і молитися на набагато більш регулярній основі. Такий шлях Церкви».

«Ми вважаємо, що найбільш ясний і прямий шлях до канонічної єдності на нинішньому етапі - це перетворення Асамблеї у воістину церковний орган - Синод єпископів», - заявляють ієрархи Православної Церкви в Америці.