н

В Українській Православній Церкві вважають недоцільним переглядати дату святкування Великодня.

Про це сказав голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент (Вечеря), коментуючи нещодавнє рішення Папи Римського уніфікувати дату святкування Великодня, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Водночас за його словами, Православна Церква буде рада рішенням, які приведуть до того, що в християн різних конфесій буде спільна дата святкування Великодня, встановлена на першому Вселенському Соборі.

Відео дня

"Святкувати Пасху в першу неділю після першого весняного повного місяця було визначено ще на початку історії Християнської Церкви, а саме на першому Вселенському Соборі 325 року. Тому сьогодні Православна Церква вважає за недоцільне переглядати цю дату. Водночас ми будемо раді рішенням, які приведуть християн до спільної дати святкування Великодня, згідно рішенням першого Вселенського Собору", - підкреслив голова Синодального інформвідділу УПЦ.

Як повідомлялося, глава Римсько-Католицької Церкви Папа Римський Франциск підтримав ідею спільної дати святкування Великодня для всіх християн. Таку ініціативу торік висунув патріарх Коптської Православної Церкви Феодор II. Раніше цю ідею підтримали патріарх Константинопольської Церкви Варфоломій I і патріарх Антіохійської Православної Церкви Ігнатій Єфрем II.