митрополит Антоний

Українська Православна Церква виступає проти будь-яких можливих маніпулятивних технологій, підкупів виборців і фальсифікацій на виборах в місцеві органи влади.

Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Майбутнє України та її громадян залежить від тих змін, які незабаром відбудуться. Повноваження місцевих органів влади пов'язані з практичними питаннями суспільного життя, які стосуються всіх нас. Церква підтримує чесні вибори і виступає проти неправдивих методів ведення політичної боротьби. Водночас, про відповідальність, пов'язану з цими виборами, мають пам'ятати і учасники виборчого процесу. Чим більше у нас виявиться відповідальних політиків і громадян, тим стійкіше буде наша держава», – зазначив митрополит Антоній.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що значну роль місцева влада відіграє в релігійному житті територіальних громад.

«На жаль, події останнього року в деяких регіонах України свідчать, що місцева влада далеко не завжди готова займати конструктивну позицію у вирішенні суперечок між релігійними громадами різних конфесій. І якщо законні повноваження перевищуються на місцях, це може сприяти локальним релігійним конфліктам, граючи на руку тим, хто зацікавлений в розхитуванні ситуації в нашій країні», – зазначив керуючий справами УПЦ.

Разом з тим митрополит Антоній висловив надію, що ті, хто обіймуть управлінські посади в місцевих органах влади в результаті цих виборів, будуть проявляти максимальну обережність у питаннях міжконфесійних відносин.