ш

Візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія в Дніпропетровськ, запланований на 20 жовтня, не має відношення до агітації за того чи іншого політика.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це сказав голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

«Візит Блаженнішого Онуфрія в Дніпропетровськ був запланований задовго до початку передвиборчої кампанії. Цей візит не пов'язаний з агітацією за того чи іншого кандидата. Блаженніший ніколи не агітував ні за яких політиків і завжди послідовно виступав за те, щоб Церква залишалася осторонь від будь-якої політичної діяльності», - зазначив глава Синодального інформаційного відділу УПЦ.

Відео дня

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що поїздка Предстоятеля УПЦ у Дніпропетровськ буде пов'язана з агітацією за кандидата в мери міста Олександра Вілкула.

На думку єпископа Климента, поширення подібних чуток є прикладом того, як деякі сили намагаються використовувати Церкву в політичній боротьбі.