г

Як бідність, так і багатство, не наближає і не віддаляє людину від Бога.

Таку думку висловив голова синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Диханов, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Матеріальний добробут - одна з можливостей, які даються людині. Цю можливість, як і будь-яку іншу, слід використовувати розумно, щоб матеріальні кошти приносили користь їх власникові і його ближнім. Якщо ж вони витрачаються тільки на егоїстичні цілі, які шкодять душі, Бог може відняти їх у людини, подібно до того, як батьки забирають у маленьких дітей сірники і гострі речі», - зазначив отець Владислав.

Відео дня

За його словами, неправильно використовуючи ті або інші можливості, людина відхиляється від віри.

«Коли ж в окремо взятому суспільстві відбувається масове відходження від Бога, це може призводити до війн та інших катаклізмів. Про це, наприклад, свідчить історія богообраного народу», - підкреслив священнослужитель.

Як повідомлялося, у жовтні Світовий банк переглянув щоденний мінімум, нижче якого починається бідність. Планка була піднята з 1,25 до 1,9 доларів. Отже, за межею бідності сьогодні знаходяться 7 млн українців.