Фото politica-ua.com

Якщо в Україні відбудеться національне примирення, ніхто ззовні не зможе нав'язувати свою волю.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, таку думку висловив в інтерв'ю «РБК-Україна» керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), відповідаючи на питання про російську агресію на Сході України.

митрополит Бориспольский и Броварской Антоний (Паканич)

"Зовнішні сили користуються нашими внутрішніми негараздами. Війна на сході країни почалася на базі громадянського протистояння. Саме на цьому слід зробити акцент. Якщо ми помиримося, якщо зможемо повернутися до повноцінного і всебічного діалогу, якщо знову станемо пліч-о-пліч, ніхто ззовні ніколи не зможе нав'язати Україні свою волю і свої пріоритети", – зазначив митрополит Антоній.

Відео дня

На думку керуючого справами УПЦ, "коли на Донбасі настане міцний мир, подолання наслідків конфлікту буде вимагати копіткої роботи".

"Хто б не був учасником цього конфлікту, заліковувати завдані рани доведеться нам, народу України. Всі ми, незалежно від наших політичних переконань, незалежно від нашого бачення майбутнього України, повинні знайти в собі сили пробачити один одного за все, що сталося з нами за останні ось вже майже два роки. Без такого щирого прощення нам буде дуже важко рухатися вперед", - підкреслив митрополит Антоній

"Досвід показує, що для повного примирення нації після важких збройних конфліктів може знадобитися не один рік, а може - і не одне десятиліття. Але ми маємо ясно усвідомити, що іншого шляху у нас немає", - підсумував владика.