с

11 жовтня, з благословення Блаженнішого Патріарха Єрусалимського Феофіла та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, до Києва з Єрусалима делегацією УПЦ на чолі з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром було привезено чудотворну ікону Плащаниці Божої Матері, повідомляє church.ua.

На площі перед Спасо-Преображенським собором Києва, де перебуватиме чудотворна ікона, Плащаницю зустріли архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Бородянський Варсонофій, духовенство собору, численні віряни та гості.

Відео дня

Напередодні, 10 жовтня, делегація Української Православної Церкви була прийнята Блаженнішим Патріархом Святого града Єрусалиму та усієї Палестини Феофілом ІІІ. Чудотворна ікона Плащаниці Пресвятої Богородиці була передана делегації та перенесена в домовий храм Руської Духовної Місії в Єрусалимі, де перед нею були звершені богослужіння.

Блаженніший Патріарх Феофіл ІІІ під час зустрічі передав братьські вітання Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та висловив сподівання, що молитвами Владичиці нашої Пресвятої Богородиці настане благословенний мир на багатостраждальній українській землі.

На час перебування ікони Плащаниці Божої Матері (до 30 жовтня включно) Спасо-Преображенський собор буде відкрито щодня з 7:30 до 20:00. Кожного дня о 9:00 звершуватиметься Божественна літургія, о 13:00 – акафіст, о 17:00 – вечірня з акафістом.