ч

9 жовтня в ході засідання Священного Синоду Елладської Православної Церкви відбулося обрання нових митрополитів на вакантні кафедри митрополій Кефалонии і Трікі, повідомило інформаційне агентство «Амен».

Вдень 9 жовтня пройшло голосування, у ході якого вирішувалося, хто займе митрополичу кафедру Трікі - архімандрит Хризостом (Нассі) отримав 49 голосів, архімандрит Григорій (Костянтину) - 45 голосів, за архімандрита Іринея (Калогеру) було подано 6 голосів.

Потім пройшов другий тур голосування, у якому брали участь два кандидати, що набрали найбільшу кількість голосів. У результаті повторного голосування за архімандрита Хризостома (Нассі) було подано 48 голосів. Архімандрит Григорій (Костянтину) отримав 28 голосів. Таким чином, новим митрополитом Тріккскім обраний архімандрит Хризостом (Нассі).

Відео дня

Архімандрит Хризостом (Нассі) народився в Патрах в 1975 р. Вищу освіту здобув на Богословському факультеті Університету Аристотеля в Салоніках. Він став ченцем у монастирі св. Феодора (митрополія Фессаалонікі) у 1999 р., і в тому самому році був висвячений у сан ієродиякона. Рукположен у сан священика і возведений у сан архімандрита у 2000 р. Був секретарем і директором фінансового відділу Фессалонікійської митрополії, директором церковної школи-інтернату «Святий Антоній», а також настоятелем церкви св. Марини в Салонікійській єпархії. 1 вересня 2014 р. був призначений протосинкелом Трікської митрополії.

Седмица.Ru