л

У стінах просвітницького центру кафедрального собору УПЦ, галерея «Соборна», напередодні одного з головних осінніх свят у Православному світі – Покрова Пресвятої Богородиці, відкрилась виставка дитячої творчості недільних столичних шкіл. Про це повідомляє soborna.church.ua.

Творчі гуртки, що діють при школах, отримали в чергове можливість показати свої досягнення в декоративно-прикладному мистецтві.

о

Цьогоріч у виставці взяли участь 12 недільних шкіл, у тому числі: храму  Покрови Божої Матері, Оболонське благочиння; храму ікони Божої Матері Всецариця, Деснянське благочиння; Свято–Преображнського храму, Дарницьке благочиння; храму безсрібників Косми і Даміана 2 Лікарняне благочиння; храму Зачаття прор. Іоанна Хрестителя, Святошинське благочиння; храму сщмч. Макарія, митр. Київського, 1 Шевченківське благочиння; храму благовірного князя Олександра Невіського; храму на честь Трьох Святителів, Святошинське благочиння; храму на честь ікони Божої Матері “Взисканіє загиблших”, Святошинське благочиння; храму на честь Святителя Григорія Богослова, Соломянське благочиння; храму на честь Святої Трійці, Деснянське благочиння та храму на честь Божої Матері «Всіх скорбящих Радості», 2 Шевченківське благочиння.

Відео дня
о

Офіційну церемонію відкрив вітальним словом від імені Предстоятеля УПЦ, настоятеля кафедрального собору, Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, секретар Київської єпархії протоієрей Віктор Іващук.

Отець Віктор передав усім присутнім благословіння Прдстоятеля на подальшу плідну працю на ниві просвітництва та подякував усім учасникам виставки.

У благословення за старанні труди та сприяння духовному та творчому розвитку дітей усі недільні школи, які взяли участь у виставці, були відзначені подяками від голови Парафіяльної ради кафедрального собору УПЦ, єпископа Бородянського, Варсонофія.

р

По завершені офіційної частини на гостей та учасників свята очікував спеціально підготовлений святковий концерт від вихованців недільних шкіл, майстер-класи від викладачів недільних шкіл, майстрів декоративно-прикладного мистецтва: з вишивки бісером, петриківського розпису, обємної листівки, канзаші та розпису статуєток.

Виставка дитячої творчості недільних столичних шкіл буде відкрита до 14 жовтня включно.