Духовні поради по інтернету не можуть бути одні для всіх – прес-секретар Предстоятеля УПЦ

Використання можливостей мережі інтернет для церковного спілкування та вирішення пастирських питань не може мати єдиного благословіння для всіх.

Таку думку висловлює прес-секретар Предстоятеля Української Православної Церкви архімандрит Пафнутій (Мусієнко), повідомляє Центр інформації УПЦ.

Відео дня
архімандрит Пафнутій (Мусієнко)

«Якщо людина має свого духівника, вона має з ним вирішити, наскільки часто і для чого може користуватися інтернетом, тим паче, як використовувати його в своєму духовному житті. Якщо людина духівника не має, їй варто прислухатися до своєї совісті та вчитися керувати своїми бажаннями, щоб «світова павутина» не зашкодила її духовному життю», – сказав речник Предстоятеля УПЦ.

Архімандрит Пафнутій звертає увагу на те, що інтернет потрібно використовувати розумно та раціонально.

«Не варто зловживати інтернетом, треба прийти до церкви та поспілкуватись безпосередньо із священиком, відчути цінність живого слова та соборної молитви», –  радить архімандрит Пафнутій. 

Водночас він застерігає від загрози, яку несе собою інтернет.

«Внаслідок спотворення елементарних цінностей і відходу людини від природньої міри потреб інтернет став сьогодні справжньою загрозою для повноцінного існування людини як образу Божого. Цьому сприяє, зокрема, присутність в інтернеті матеріалів негативного характеру, що містять агресію, розпусту та вседозволеність», – підкреслив речник Предстоятеля УПЦ.