з

24 вересня, на завершення свого Архіпастирського візиту до єпархій Донеччини, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав Слов’янськ. Про це повідомляє church.ua.

Біля врат Кафедрального собору на честь св. Олександра Невського Предстоятеля зустрічали митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, архієреї з Донецької області, благочинний Олександро-Невського округу протоієрей Миколай Фоменко та духовенство Горлівської єпархії.

Відео дня

У своєму слові до численних вірян, які прийшли цього дня до храму, Блаженніший Владика відзначив мужність жителів Донбасу, яким довелося перенести великі випробування війною.

Його Блаженство зазначив, що «коли людина з терпінням переживає скорботи та випробування, вона наближається до Бога. Тоді людина починає усвідомлювати, що єдиним помічником для неї в складних обставинах є Господь».

«Я схиляю свою главу перед вами, дорогі владики, отці, брати й сестри. Ви мужньо перенесли все, що Бог попустив вам. Ви зберегли в собі любов до Бога та один до одного, і навіть любов до ворогів», – сказав Предстоятель.

Блаженніший Митрополит Онуфрій висловив особливу вдячність митрополиту Горлівському і Слов’янському Митрофану за його труди в єпархії в часи війни.

«Вам Бог послав складне випробування, і Ви його винесли з гідністю. Ви для нас є одним із прикладів мужності і вірності Богу і Святій Його Церкві. Нехай Господь береже Вас і всю Вашу паству».