Прагнення до розкоші захоплює серце і подолати цю пристрасть людині непросто. Про це сказав голова інформаційного відділу Української Православної Церкви, єпископ Ірпінський Климент в інтерв'ю телеканалу "Соціальна країна", повідомляє Центр інформації УПЦ. 

Прагнення до багатства

"В Євангелії написано: "Важко багатому увійти в Царство Небесне", оскільки складно подолати в собі залежність від багатства. Потрібно не прив'язуватись до цього і мати силу ділитися статками з іншими. Таку силу, на жаль, має не кожна заможна людина. Щоб правильно володіти тим, що посилає Господь, потрібно розуміти: все, що ми маємо, даровано Богом, а не тому, що ми такі розумні та спритні", - зазначив єпископ Климент.

Відео дня

За його словами, у цьому плані актуальний приклад князя Володимира. 

"В Євангелії багато прикладів того, що Бог не засуджує багатство, але водночас Він напоумлює багатих людей, щоб вони розуміли, звідки їхні статки, і як з ними слід поводитися. Чимало святих не були жебраками. Наприклад, святий князь Володимир керував державою, був заможною людиною, але, почувши слова Господа про те, що милостинею потрібно виправляти свої гріхи, почав віддавати свої статки нужденим, будував храми та школи", - підкреслив голова інформвідділу УПЦ.