н

Новий чоловічий монастир РПЦЗ на честь подвижника Руського на Афоні Свято-Пантелеймонова монастиря прп. Силуана Афонського буде відкритий у Каліфорнії (США) у день пам'яті преподобного 24 вересня, - повідомляє портал Руський Афон.

Відео дня

На відкритті обителі Божественну літургію в ній очолить архієпископ Сан-Франциський і Західно-Американський Кирил у співслужінні єпископа Сіеттлійського Феодосія і духовенства Західно-Американської єпархії РПЦЗ.

Після закінчення богослужіння буде звершено молебень "перед початком доброї справи", після чого архіпастирі, клірики і богомольці вийдуть хресним ходом для його освячення і поставлення поклінного хреста на вершині пагорба. По закінченні урочистостей відбудеться святкова трапеза для всіх учасників богослужіння.

Як відзначають у Західно-Американської єпархії, місце під нову обитель є ідеальним для відокремленого чернечого життя. Великий ділянку (47.5 акрів) у мальовничій місцевості, як щедру пожертву, було подаровано єпархії спеціально для влаштування тут обителі РПЦЗ.

Монастир розташований у місті Сонора (Каліфорнія, США), у передгір'ї, на краю національного парку-заповідника Йосеміті. Обитель має свій колодязь, а також є джерело, яке б'є навіть під час посухи. Землі достатньо для споруди келій та інших будівель, а також для городів і всякого іншого роду господарства. Всі перераховані об'єкти та служби увійдуть до генерального плану розвитку монастиря в майбутньому. На ділянці вже є будови, які без додаткового ремонту використовуються для монастирського життя, наприклад, монастирський корпус, де знаходиться каплиця - кухня, трапезна, келії та гостьова для паломників.