1

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павел повідомив про те, що його водій не порушував правил дорожнього руху, а діяв згідно пункту, що дозволяє заїжджати на територію монастиря на автомобілі особам, які проживають або працюють у цій зоні. Як повідомляє Центр інформації УПЦ, коментар намісника розміщено на сайті лаври.

"У зв'язку з ситуацією, яка виникла понад місяць тому при в'їзді на територію лаври мого службового автомобіля, хочу зазначити, що сам ніколи не керував автомобілем, але, за словами водія, порушення не було. Водій керувався п. 3.1 «Рух заборонено» пункту 33.3 Правил дорожнього руху України, а саме: «Не поширюється дія знака... на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні. У таких випадках транспортні засоби повинні в'їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення", - зазначає владика Павел.

Разом з тим митрополит повідомляє, що "у зв'язку з незаконною стоянкою таксі, а також великим скупченням машин біля і на самих тротуарах, дуже проблематично, особливо у святкові дні, в'їхати на територію лаври службовому транспорту, який забезпечує життєдіяльність Київської Митрополії, Києво-Печерської лаври і Київських духовних академії і семінарії Української Православної Церкви".

Відео дня

За словами митрополита Павла за даним фактом він неодноразово звертався в правоохоронні органи.

"Але не були вжиті відповідні заходи й досі, що призводить до виникнення аварійних ситуацій", - підкреслює намісник лаври.