Вживання алкоголю призводить до небезпеки психологічної та духовної залежністі, при цьому життєві проблеми людини не вирішуються. 

Про це говорить голова Волинського православного братства тверезості iмені Іоанна Кронштадського протоієрей Української Православної Церкви Стефан Ярема, повідомляє Центр інформації УПЦ. 

Відео дня
1

"Розпиваючи спиртне в компанії, ми наражаємо на небезпеку друзів, бо не знаєм, хто з оточуючих схильний до алкозалежності. Так само не знаємо,  чи не закінчиться для нас дружба із "зеленим змієм" наркодиспансером. Адже Всесвітня організація здоров’я ще у 1975 році визнала, що алкоголь - це наркотик. Він спочатку подразнює нервову систему, а потім паралізує її. Алкоголь не полегшує стан людини, а на певний час заблоковує окремі структури мозку, що дає відчуття полегшення", - зазначає отець Стефан.

При цьому священнослужитель підкреслює, що вживаючи алкоголь, людина дає негативний приклад тим, хто її оточує, зокрема - дітям.

"Потім йде звикання до алкоголю, а це - фізична, психологічна та духовна залежність. Хтось з мудрих людей сказав, що алкоголізм починається з побаченої чарки спиртного в матері, і в цьому щось є", - говорить протоієрей.

Як повідомлялося, згідно з останніми даними Всесвітньої організації здоров’я Україна займає 5 місце 

по кількості вжитого алкоголю на душу населення. Відповідно до прийнятих міжнародних правил, небезпечний рівень, за яким починається алкоголізм і соціальні проблеми - це 8 літрів чистого спирту на людину за рік. Нагадаємо, що з 1 вересеня в Україні підвищені мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої.