Черговий прогноз про кінець світу є марнослів’ям, яке люблять поширювати представники навколорелігійних організацій.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав заступник голови Місіонерського відділу УПЦ протоієрей Олександр Білокур, коментуючи чутки, поширені в інформаційному просторі, про те, що в середині вересня Земля внаслідок космічної катастрофи загине.

Відео дня
Протоієрей Олександр Білокур

«Про це люблять говорити представники різних навколорелігійних організацій, які хочуть у такій спосіб створити собі дешевий авторитет. Деякі з них вже неодноразово призначали кінець світу. Також на релігійних страхах, користуючись довірою людей, певні особи прагнуть заробити гроші», – зазначив отець Олександр.

За його словами, люди довіряють таким прогнозам через власну забобонність, яка, на відміну від справжньої віри, не вимагає зусиль.

«Зі Святого Письма ми знаємо, що не буде вже подібних явищ, як всесвітній потоп. Згідно з Біблією, буде друге пришестя Христа, але коли воно буде, ми не знаємо. Православний християнин повинен спокійно ставиться до передбачення всіляких катаклізмів», – підкреслив протоієрей УПЦ.

Як повідомлялося, в американському космічному агентстві NASA спростували чутки про близький кінець світу, зазначивши, що в найближчі 100 років Землі не загрожують космічні катастрофи, які могли б становити потенційну небезпеку для жителів планети.