Фото upc.lviv.ua

Львівська єпархія Українська Православної Церкви послідовно опікується військовими частинами Львова.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на речника Львівської єпархії ігумена Маркіана (Каюмова), останнім часом до єпархіального управління почали звертатися військовослужбовці, котрі проходять підготовку на Яворівському полігоні перед відправкою у зону бойових дій. 

«Штат військових капеланів Львівської єпархії не був готовий до такого режиму роботи, який вимагає військовий час, тому ми з отцями з єпархіального управління вирішили зайнятися душпастирством серед військовослужбовців, а також волонтерством, оскільки стан української армії вимагає від нас участі у пошуку можливостей захисту життя наших бійців. При нагоді ми їдемо до наших військових, щоб висповідати та причастити їх. А у святкові дні, коли ми звільняємося від своїх обов'язків на парафіях, їдемо, щоб привітати наших хлопців зі святом і помолитися разом з ними за мир в Україні», – зазначає отець Маркіан.

Відео дня

За останній час представники Львівської єпархії УПЦ двічі відвідали військову частину Яворівського полігону «Острог», зокрема – у свято Преображення Господнього.

«Ініціатива розпочати служити Богослужіння саме у цій частині належить самим мобілізованим, які своїми руками поставили там капличку. Але вона не вміщає всіх, тому ми молилися на вулиці. У всіх бажаючих приймали сповідь, проводили духовні бесіди. Над одним з бійців за Літургією було звершено таїнство хрещення», – говорить отець Маркіян.

У ході останнього візиту до військової частини «Острог» священнослужителі Львівської єпархії УПЦ звершили молебень за Вітчизну, який був написаний у 1941 році.