н

Україна готова до нової хвилі переселенців з Донбасу, яка може бути викликана загостренням ситуації в зоні конфлікту. Про це говорить голова відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Є ймовірність того, що буде нова хвиля переселенців, але їх прогнозована кількість буде набагато менше, ніж у минулому році. Коли зараз до нас звертаються з питання переселення, ми, як правило, перенаправляємо по державній лінії. Відповідні механізми у нашої держави вже налагоджені. Багато в чому завдяки волонтерському досвіду» – зазначає отець Владислав.

Говорячи про те, чи треба почати оплачувати працю волонтерів, голова Соціально-гуманітарного відділу УПЦ звертає увагу на світовий досвід волонтерства, коли волонтерство буває як повністю не оплачуваним, так і частково або повністю оплачуваним.

Відео дня

«Я знаю, що за кордоном дуже багато компаній, які, приймаючи на роботу дивляться наскільки людина готова до самопожертви саме по досвіду її участі у волонтерських організаціях. Можливо, для України буде корисний такий всесвітній досвід. Але творіння добрих справ має виховуватися разом з внутрішніми духовними якостями», – підкреслює отець Владислав.

Як повідомлялося, за даними ООН на серпень цього року в Україні налічується понад 1,4 мільйона внутрішніх переселенців.