н

В Олександрійській єпархії Української Православної Церкви розробили та почали впроваджувати програму духовно-патріотичного виховання дітей.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на протоієрея Олександрійської єпархії Олександра Шнякіна, її мета – розповідати і показувати дітям, як потрібно працювати на своєму місці, щоб по-справжньому служити Батьківщині. 

Відео дня

«Цю програму розробив єпископ Олександрійський і Світловодський Боголеп. З її допомогою ми хочемо донести дітям, яким треба бути військовим, міліціонером, пожежником, учителем, двірником чи представником будь-якої іншої професії. Головне – це чесно та сумлінно виконувати свої обов'язки. Патріотизм полягає саме в цьому, а не просто в якомусь зовнішньому символізмі», –  підкреслює отець Олександр.

За його словами, Олександрійська єпархія стала першою серед інших єпархій УПЦ, де розробили і почали впроваджувати таку програму.

«20 серпня ми провели першу зустріч в одній з олександрійських військових частин. Ми привели туди дітей, вони побачили солдатський побут, їхню повсякденну працю. Діти ставили питання, військові відповідали. І тим, і іншим зустріч дуже сподобалася. Офіцери були раді поділитися своїми професійними знаннями з дітьми, а ті, своєю чергою, вчили військових, як потрібно молитися перед обідом. Перед зустріччю заходили в храм, молилися», – зазначає отець Олександр.

Наступного разу в Олександрійській єпархії УПЦ в рамках програми духовно-патріотичного виховання планують організувати зустріч дітей с працівниками міліції.