н

17 серпня з нагоди річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври була звершена урочиста Божественна літургія.

Під час малого входу за заслуги перед Українською Православною Церквою та до свята 1000-ліття преставлення святого рівноапостольного великого князя Володимира митрополити Хустський і Виноградівський Марк та Тернопільський і Кременецький Сергій були удостоєні права носіння другої панагії.

У сан митрополита були возведені архієпископи: Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Святогірський Арсеній, намісник Свято-Успенської Святогірської лаври, Горлівський і Слов’янський Митрофан.

Відео дня

У сан архієпископа були возведені єпископи: Макарівський Іларій, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Роменський і Буринський Іосиф, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобільський Никодим.

8

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По закінченні Літургії митрополити Хустський і Виноградівський Марк від імені єпископату, духовенства та вірних Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з річницею інтронізації на кафедру Київської Митрополії. У свою чергу Його Блаженство подякував за привітання та молитви, після чого було виголошене многоліття Предстоятелю УПЦ.

church.ua