7

15 серпня відбулася хресна хода до Іосафатової долини, що поблизу с. Голинчинці Шаргородського району Вінницької області.

Долина відома як місце явлення Пресвятої Богородиці у 1923 р. За переданням, Божа Матір під час Свого явлення промовила: «Хрести ставте, Христа славте». З того часу існує традиція встановлювати тут хрести. Традиція була перервана безбожною владою і відновлена в 2000-х роках. З тих пір Іосафатову долину називають також Долиною хрестів.

Хресна хода розпочалася біля храму святого великомученика Димитрія Солунського в с. Голинченці. Її очолили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт та єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Бородянський Варсонофій і Фастівський Даміан. Разом із владиками до місця явлення Богородиці пройшли священики Вінницької, Могилів-Подільської та інших єпархій Української Православної Церкви, а також понад 20 тисяч вірян .

Відео дня

У Долині хрестів відбулася святкова Божественна літургія, яку очолили архієреї у співслужінні духовенства.

Після закінчення Літургії до всіх присутніх зі словами архіпастирських настанов звернулися владики Симеон та Агапіт. Вірян також привітали представники місцевої влади.

Прес-служба Вінницької єпархії УПЦ