а

Агентство Infocatho з посиланням на інформацію агентства KNA повідомило про закриття представництва Елладської Православної Церкви при європейських установах у Брюсселі.

В Елладській Православній Церкві пояснили закриття свого представництва при ЄС незадоволеністю поведінкою Євросоюзу по відношенню до потреб грецького народу. Крім того, цей жест мотивувався бажанням скоротити витрати і перерозподілити гроші, що вивільняються в результаті скасування представництва, на користь бідних жителів Греції.

Рішення Елладської Православної Церкви також має покласти край політиці щодо структур Євросоюзу, що ускладнювали відносини між Афінським Архиєпископією та Константинопольською Патріархією. Фанар завжди претендував на те, щоб представляти за кордоном усі помісні церкви грецького походження. Але попередник нинішнього Архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма - Архієпископ Христодул - захотів мати при Євросоюзі власне представництво і діяв у цьому напрямку, чинячи тиск на Патріарха Константинопольського Варфоломія, відхиляючи його прохання про відкриття представництва Константинопольського Патріархату в Афінах до тих пір, поки його бажання не стало реальністю.

Відео дня

sedmitza.ru