23 липня, у День пам’яті преподобного Антонія Печерського, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена Божественна літургія. Богослужіння очолив керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Відео дня

Після читання Святого Євангелія митрополит Антоній звернувся до всіх присутніх за богослужінням зі словами проповіді.

Після одпусту намісник Лаври митрополит Павел привітав керуючого справами УПЦ, митрополита Бориспільського і Броварського Антонія із Днем тезоіменитства. Відзначивши багаторічні невтомні труди іменинника, владика Павел від імені всіх присутніх побажав Його Високопреосвященству довгих і благословенних років життя та молитовного предстательства преподобного Антонія та всіх Печерських святих. В свою чергу митрополит Антоній подякував владиці наміснику, архієреям, духовенству, насельникам і парафіянам Лаври за спільну молитву та теплі слова привітань.

Також митрополит Павел привітав голову Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископа Ірпінського Климента із Днем Архієрейської хіротонії.

По закінченні привітань відбувся хресний хід до Ближніх печер, де була звершена молитва перед іконою преподобного Антонія Печерського.

Офіційний сайт УПЦ