1

18 липня, у день пам’яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому чоловічому монастирі Джорданвілля штату Нью-Йорк у співслужінні Першоієрарха Руської Православної Церкви за кордоном Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона та сонму архієреїв і духовенства РПЦз.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, Предстоятеля у поїздці супроводжує єпископ Хотинській, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії Євсевій.

По завершені богослужіння Його Блаженство відслужив літію на могилі Першоієрарха Руської Православної Церкви за кордоном Митрополита Лавра.

Відео дня

Митрополит Лавр помер 16 березня 2008 року на 81-му році життя. Головна заслуга Митрополита – возз’єднання Руської Православної Церкви за кордоном з Московським Патріархатом.

На згадку про відвідини Свято-Троїцького монастиря Митрополит Іларіон подарував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію білий клобук, який належав Митрополиту Лавру. В свою чергу Предстоятель Української Православної Церкви вручив у подарунок Першоієрарху  Руської Православної Церкви за кордоном панагію на честь ювілею кончини святого рівноапостольного князя Володимира.

Свято-Троїцький ставропігійний чоловічий монастир в Джорданвіллі був заснований у 1930 році архімандритом Пантелеімоном. Новий етап у діяльності монастиря починається близько 1948, коли в монастир переїжджають ченці з обителі преп. Іова Почаївського. Головний храм обителі освячений на честь Святої Трійці; нижній храм на честь преподобного Іова Почаївського; цвинтарний на честь Успіння Пресвятої Богородиці, а храм на озері – на честь святих новомучеників і сповідників Церкви Руської та преподобного Іоанна Рильського. При монастирі функціонує видавництво преподобного Іова Почаївського, іконописна майстерня, Свято-Троїцька духовна семінарія та історичний музей. Головна святиня обителі – шанований список Почаївської ікони Божої Матері.