16 липня 2015 р. в Київській православній богословській академії з нагоди 400-літнього ювілею з дня заснування академії  відбулася  презентація книги «AXIOS: таїнство людської природи». 

Презентація книги відбулася в приміщенні Київської православної богословської академії за участі Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, ректора Київської православної духовної академії, Митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Єпіфанія; професорсько-викладацького складу академії,  українських політиків та представників бізнесу.   

Відео дня

Це перша сучасна робота в Україні богословсько-просвітницького  спрямування,  над якою сумісно працювали представники українського бізнесу, світської інтелігенції та професори Київської православної богословської академії. «Українська православна церква Київського патріархату завжди спілкується  з прихожанами у форматі діалогу, незалежно від їхнього статусу чи соціального становища. Це дає змогу бути не тільки почутими, але й чути тих, хто до нас звертається. Тому ми охоче відгукнулися на проявлену ініціативу написати книгу, яка б дала можливість людям, що мають обмежену кількість вільного часу, наприклад, бізнесменам, політикам, просто професіоналам своєї справи, ознайомитися з основами богословських трудів», – розповідає ректор Київської православної богословської академії, Митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Єпіфаній.

«Шалений темп сучасного життя, на жаль, не дозволяє людям приділяти достатньо часу для пошуку справжніх життєвих цінностей, щоб розібратися в потребах свого внутрішнього «я». Сьогодні ця проблема є знайомою майже кожному з нас, адже вона постає перед абсолютно різними за фахом чи статками людьми. Саме тому  ми  звернулися до Київської православної богословської академії  з проханням написати роботу, яка буде корисною українцям не тільки як засіб розширення життєвого кругозору чи самовдосконалення, а, в першу чергу, як допомога у вирішенні щоденних питань на нашому життєвому шляху», – відзначає Андрій Мацола, український бізнесмен, засновник «Першої приватної броварні».

По завершенні презентації Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вручив усім присутнім примірники книги «AXIOS: таїнство людської природи».