р

12 липня, у День пам’яті первоверховних апостолів Петра і Павла, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє сайт church.ua.

Відео дня

Його Блаженству співслужили митрополит Вострський Тимофій (Єрусалимська Православна Церква), намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Полтавський і Миргородський Филип, духовенство монастиря та столиці.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді, в якій закликав кожного слідувати прикладу міцності віри святого апостола Петра та духовній мудрості святого апостола Павла.

Наприкінці Літургії відбувся короткий молебень перед іконою святих первоверховних апостолів Петра і Павла, після якого Його Блаженство привітав усіх присутніх з недільним днем та зі святом, а намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Павла – з Днем тезоіменитства.

Його Блаженство також відзначив особливий благотворний молитовний дух братії обителі, звернув увагу на благоустрій та високий рівень реставраційних робіт у монастирі. Предстоятель побажав владиці-наміснику милості Господньої та Його благословіння на подальше процвітання Лаври та благословив усіх присутніх.