Єпископ Климент

Історія вчить, що Бог посилає випробування народу, щоб зробити його духовно міцнішим. Таку думку висловив голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент (Вечеря) з приводу поточної суспільно-політичної ситуації в країні, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«І якщо народ правильно сприймав ці випробування, зі сподіванням на волю Божу, він виходив з усіх скорбот духовно сильнішим і здатним долати будь-які труднощі. Після проходження народом всіх, посланих Богом випробувань, завжди починався розквіт. Так вчить Біблія», – зазначає єпископ Климент.

За його словами, християнське ставлення до скорбот ґрунтується на біблійному сприйнятті всього, що відбувається в житті.

Відео дня

«Дуже яскравий образ Отця в Біблії втілюється в словах, які розкривають сенс страждань віруючої людини: «Господь, кого любить, того карає; б'є кожного сина, якого приймає». Ця біблійна педагогіка має глибокий сенс і перевірена століттями», – підкреслює владика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з афонськими монахами

Як повідомлялося, днями Предстоятель УПЦ Митрополит Онуфрій у ході зустрічі з афонським ієромонахом Фомою та представниками святогірського чернецтва, торкнувшись теми суспільно-політичного становища в Греції та Україні, зазначив, що «Господь любить і грецький, і український народ, і тому посилає їм такі випробування».