Фото УНІАН

У Київській єпархії Української Православної Церкви сподіваються, що нова патрульна поліція Києва захищатиме храми від актів вандалізму.

На цьому зауважує секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Останнім часом неодноразово підпалювали та зламували київські храми нашої Церкви. Дуже сподіваємося, що нові поліцейські патрулі запобігатимуть подібним ситуаціям», – підкреслює отець Віктор.

Відео дня

При цьому він зазначає, що Церква позитивно ставиться до всіх дій, спрямованих на благо суспільства.

«Сподіваємося, нова поліція Києва сприятиме поліпшенню стану правопорядку та безпеки громадян на вулицях міста. У багатьох киян зараз зросли очікування щодо того, що нові поліцейські патрулі будуть більш якісно виконувати свою роботу. Дай Бог, щоб ці очікування виявилися виправданими, і не було розчарувань», - зазначає отець Віктор.

За його словами, перші дні роботи нових поліцейських патрулів у Києві викликають позитивні враження.

«Як мінімум, тому, що у місті тепер помітна велика кількість патрульних машин. Це сприяє зниженню злочинних мотивацій у тих, хто хоче зробити щось протиправне», - говорить протоієрей УПЦ.

Як повідомлялося, протягом червня у місті Васильків, що на Києвщині, декілька разів були вчинені акти вандалізму над храмами УПЦ.

У суботу, 4 липня, близько двох тисяч співробітників нової київської поліції вийшли на своє перше патрулювання. Перед цим на Софійській площі вони принесли присягу на вірність народу України.