Фото УНІАН.

Запорізький і Мелітопольський архієпископ Української Православної Церкви Лука (Коваленко) звернувся до всіх працівників РАГСів Запорізької області з ініціативою «Стоп-розлучення», яка передбачає відмову від реєстрації розлучень 8 липня, в День сім'ї.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на офіційний сайт Запорізької єпархії.

«Зустрічаються дві людини, закохуються, одружуються. Народжується сім'я. Але з часом з пам'яттю людської щось відбувається: забувається багато хорошого, пам'ятаються тільки образи і неприємності. Забуваються обіцянки і клятви, дані один одному в присутності свідків і гостей. І ось люди вже починають думати про розлучення. Особливо часто це трапляється з молодими сім'ями», - зазначає архієпископ Лука.

Відео дня

За його словами, щоб зміцнити статус сім'ї, необхідно не залишатися байдужими, коли на наших очах згасає чиєсь сімейне вогнище.

«А шляхи вирішення цих проблем можна знайти лише у багатовіковому досвіді нашого народу, насамперед у традиційних духовно-моральних цінностях, сформованих Святим Православ'ям. В умовах здорового стабільного шлюбу більш успішно вирішується проблема виховання дітей, удосконалюються особистісні взаємини самого подружжя», - підкреслює священнослужитель.

Як повідомлялось, останні роки Україна стабільно входить до десятки країн-лідерів за кількістю розлучень. 40% шлюбів у нашій країні завершуються розривом.

Український День родини відзначається з 2012 року. Святкування цього Дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.