1

Будь-який конфлікт може бути остаточно вичерпаний тільки тоді, коли припиняться гнів і лють у серцях людей. На цьому наголошує настоятель Свято-Воскресенського (Афганського) храму Києва протоієрей Української Православної Церкви Сергій Ющик, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Тема припинення війни лежить в основі молитов та переживань православних християн.  Але є чітке усвідомлення, що війна завершується не тоді, коли закінчуються набої, а коли не залишається бажаючих воювати, коли не залишається тих, кому подобається війна. Необхідно, щоб в суспільстві  сила закону – як людського так і Божого – перемогла грубу силу зброї. Господь створив людину для життя, і смерть – це неприродне надбання гріховного вибору людини. Людина має любити, радіти життю, народжувати нові покоління, тішитись мирною старістю, а не сіяти смерть навколо себе», – розповідає отець Сергій.

За його словами, щодо ситуації на сході України, УПЦ однозначно підтримує теріторіальну цілісність держави і відновлення мирного життя.

Відео дня

«Перша позиція Церкви – це єдність України, збереження її кордонів. Друга позиція – якнайшвидше примирення та всепрощення в суспільстві. У даному випадку йдеться не про кримінальну відповідальність порушників закону – адже закон є закон – а про духовний рівень, прощення в серцях і наповнення їх миром.  Ми віримо, що молитвами мільйонів українців Господь дарує нам швидке відновлення мирного життя», – підкреслює протоієрей УПЦ.

Як повідомлялося у ЗМІ, за останніми даними Київського міжнародного інституту соціології 40% мешканців зони АТО вважають, що конфлікт на Донбасі буде завершений протягом цього року. На думку 12% респондентів для його вирішення знадобиться від 2 до 5 років.