п

29 червня в церкві св. апостола Павла в Афінах були відслужені Утреня та Божественна літургія з нагоди дня пам'яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла. Апостол Павло шанується в Греції як засновник і покровитель Елладської Православної Церкви, повідомляє Седмица.Ru з посиланням на інформагентство «Ромфея».

Божественну літургію в церкві св. Павла очолив Предстоятель Елладської Православної Церкви Архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім. Йому співслужили митрополити Монмвасійський і Спартанський Євстафій, Пірейський Серафим, Ново-Смирнский Симеон і єпископ Мефонскій Климент.

Під час Літургії проповідь про місіонерську діяльність св. апостола Павла виголосив митрополит Монемвасійський і Спартанський Євстафій.

Відео дня

Увечері 29 червня, о 19.00, на священній скелі Ареопагу древніх Афін в ознаменування колись виголошеній на цьому місці проповіді св. апостола Павла до афінян буде здійснена Велика вечірня. Богослужіння очолить Архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім, якому будуть співслужили члени Синоду Елладської Православної Церкви, митрополити, інші ієрархи та духовенство в присутності ченців та мирян.