п

У середу, 17 червня, школярів зі Слов’янська зустріли офіцери Державної спеціальної служби транспорту України, які організували дітям екскурсію та паломництво столицею, повідомляє сайт orthodoxy.org.ua.

Зокрема, гості завітали до Києво-Печерської лаври. В обителі паломники відвідали могилу спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви, де їх зустрів духівник Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Тут Високопреосвященніший владика звершив заупокійну літію та розповів гостям про життя та діяльність Митрополита Володимира. Архіпастир пригостив дітей шоколадками та благословив іконками святителя Миколая Чудотворця, що були надруковані ще за життя Блаженнішого Митрополита Володимира.

Відео дня

Також гості з прифронтового Слов’янська відвідали Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» та Музей Великої Вітчизняної війни.

Далі діти вирушили до Чернігова. Кошти на звершення паломницької поїздки святинями Чернігівської землі, на прохання  голови Адміністрації Держспецтрансслужби України генерал-лейтенанта Миколи Малькова, виділив Фонд пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира. І це не випадково, адже покійний Предстоятель УПЦ у свій час був правлячим архієреєм Чернігівської єпархії та часто відвідував цей регіон з архіпастирськими візитами.