1

Настоятеля захопленого у вересні минулого року Свято-Хрестовоздвиженського храму Української Православної Церкви с. Угринів на Волині, протоієрея Ростислава Сапожника разом з дружиною і двома неповнолітніми дітьми збираються виселити з будинку, повідомляє газета "Сегодня" посилаючись на прес-службу Волинської єпархії УПЦ.

Сім'я зареєстрована і проживає в цьому будинку вже більше 17 років. Крім того, саме тут, після силової передачі храму представникам УПЦ КП, відбуваються богослужіння громади УПЦ.

[unnamed-1]

Відео дня

Як повідомив отець Ростислав, в суботу, 23 травня, відмовляючись пояснити свої дії, у двір його будинку зайшли представники місцевої сільради, разом з землемірами і почали вимірювати територію. Отець Ростислав зазначив, що йому було надано тиждень на те, щоб залишити будинок. За його словами, в обхід усіх законодавчих норм, прихильники "київського патріархату", на чолі з депутатом Волинської обласної ради, місцевим бізнесменом Андрієм Тураком хочуть забрати його будинок. Як виявилося, і земля, і сам будинок, без участі зареєстрованих у ньому жителів, були передані у власність УПЦ КП.

У відповідь на такі дії по відношенню до свого настоятеля і його сім'ї, православна громада 24 травня направила листа на ім'я голови Угриновскої сільської ради з вимогою справедливого ставлення до віруючих різних конфесій. Віруючі нагадали голові сільської ради про захоплення храму, який відбувся у вересні минулого року, і попросили "залишити в спокої священика і їх молитовний дім".

Проте 3 червня голова Угриновскої сільської ради здивував суспільство дивною відповіддю. Він повідомив, що, виявляється, не володіє інформацією про захоплення храму і втручатися в цю справу не буде. А те, що священик з родиною 17 років був прописаний в церковному будинку, від виселення його не врятує.

Нагадаємо, міжконфесійний конфлікт в селі Угринів триває вже близько року. Протягом цього часу віруючі, які залишилися вірними Українській Православній Церкві, постійно зазнають утисків з боку бізнесмена і депутата і прихильника УПЦ КП Андрія Турака, який загрожує людям звільненнями та іншими проблемами. До самого отця Ростислава навіть була застосована фізична сила. На те, що відбувається в селі, не тільки районна, а й обласна влада воліють не звертати уваги, вважаючи конфлікт суто релігійним.