п

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 1 червня на Соборній площі Успенської Києво-Печерської лаври відбувся V Всеукраїнський фестиваль - конкурс парафіяльних колективів «Пентікостія», повідомляє lavra.ua.

п

Основна мета його проведення - це знайомство з духовною православною музикою різних епох і композиторів. Музичні твори виконувались співочими колективами парафій УПЦ та недільних шкіл.

п

Символічно, що ювілейний - п'ятий фестиваль, який був заснований з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, був проведений у святкові дні - у велике свято Святої Трійці і День Святого Духа.

Відео дня

До учасників та гостей фестивалю з поздоровленням і словами подяки звернувся Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло: «Сьогодні зібрала нас благодать Святого Духа в колисці святого Православ'я - Києво-Печерській лаврі. Мені випала честь усіх вас привітати з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з відкриттям цього фестивалю. Блаженніший просив передати найкращі побажання і подякувати вам за те, що протягом п'яти років триває ця добра традиція, початок якій поклав Блаженніший Митрополит Володимир. "І пам'ять їх з роду в рід"».

п

Намісник Лаври подякував митрополиту Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, зазначивши, що його працями фестивалю було покладено початок, підтримувалося його існування і сьогодні святкується його п'ятий ювілей. Митрополит Павло побажав усім, щоб Господь посилав все необхідне для життя і слави Божої, спасіння душі, миру нашій країні на всіх її теренах і передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.