р

1 лютого 2015 року жіноча обитель «Всіх скорботних Радість» прийняла перших біженців із зони АТО. У скиту Свято-Успенської Святогірської лаври в селі Богородичне Донецької області постійно проживають переселенці з міст Дебальцево та Авдіївки (Відео).

Серед 125 вимушених переселенців було 15 дітей, наймолодшому з яких на той момент виповнилось 10 днів, та люди похилого віку, деякі з них потребували медичної допомоги і пізніше були відправлені на лікування.

Відео дня

За повідомленням сайту Лаври більшість із тих, кого прихистили в обителі, були в складному емоційному і психологічному стані. Не зважаючи на це, за словами ігумені монастиря матінки Амвросії, у них було чому повчитися: «Перш за все, їх смиренню».

Як говорили самі люди, вони сприймали те, що відбувається, як випробування. Одна з жінок сказала: «Не випадково те, що ми тут живемо, що ми сюди потрапили. Напевно, це потрібно для того, щоб перевірити своє життя, навести порядок у своїй душі».

Сестри обителі відзначають, що в основному ті, хто приїхав сюди були людьми нецерковними. За словами духівника обителі, архімандрита Зосими, більшість із приїжджих вперше переступили поріг храму, багато хто вперше приступили до таїнств сповіді та причастя, тут люди почали воцерковлюватися.

church.ua