в

28 травня Волинська єпархія Української Православної Церкви опублікувала звіт про своє соціальне служіння. Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті єпархії, допомога здійснюється в першу чергу тим, хто постраждав від військового конфлікту на Сході країни: українським військовим, переселенцям та сиротинцям на території Донбасу.

Так, з початку АТО на Сході України парафіяни Волинської єпархії УПЦ зібрали і доставили українським військовим понад 1000 тон продуктів, одягу, засобів захисту. 150 тон продуктів було пожертвувано для Свято-Успенської Святогірської Лаври, яка опікується вимушеними переселенцями. Також були зібрані кошти – для потреб військових у розмірі 700 тисяч гривень, для підтримки вимушених переселенців і сиротинців Донеччини Волинська єпархія передала 100 тисяч гривень.

У цьому році єпархія допомогла Дитячому фонду України, дитбудинку “Сонечко”, навчально-реабілітаційному центру в Луцьку, реабілітаційному центру з Ковеля, центру реабілітації інвалідів з дитинства “Джерело життя”, громадському об’єднанню “Даун-синдром”, школі-інтернату з Люблинця Ковельського району, Будинку маляти в Луцьку, Володимир-Волинській школі-інтернату, школі-інтернату з Головно Любомльського району, Волинській обласній організації Червоного Хреста України. Також 40 тисяч гривень було виділено восьми родинам волинських правоохоронців, у яких батьки загинули в зоні АТО.

Відео дня

church.ua