л

27 травня Українська Православна Церква відзначає 23-тю річницю Харківського Собору Єпископів, що відбувся 27-28 травня 1992 року на території Покровського чоловічого монастиря м. Харкова, став визначною подією в сучасній історії Українського православ’я, повідомляє сайт church.ua.

18 єпископів України на чолі з митрополитом Никодимом (+2011, Руснаком) засудили розкольницькі діі колишнього митрополита Філарета (Денисенка) і обрали Новим предстоятелем Української Православної Церкви митрополита Ростовського і Новочеркаського Володимира (+2014, Сабодана).

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в цей день у всіх храмах Української Православної Церкви були звершені подячні молебні.

Відео дня

Цього ж дня керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній разом зі студентами Київської духовної академії і семінарії звершив заупокійну літію на могилі світлої пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира за спокій усіх спочилих учасників Харківського Собору Єпископів Української Православної Церкви.