в

У суботу 23 травня в Кишиневі під час масштабної акції на підтримку сімейних цінностей, Митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир пообіцяв особисто хрестити кожну четверту й наступну дитину, народжену в родині, повідомляє РИА Новости.

Захід було організовано Православною церквою Молдови. У ході взяли участь прості віруючі й архієреї Церкви. Як зазначили учасники ходи, акція покликана продемонструвати "захист святих цінностей". Кульмінацією заходу стали покладання квітів біля пам'ятника воєводи Стефана Великого та подячний молебень.

"Я закликаю християн народжувати якомога більше дітей. Я особисто буду хрестити в Кафедральному соборі кожну четверту й подальшу дитину в родині. А якщо Бог дасть, то й повінчаю їх, коли прийде час", - сказав Володимир. Митрополит закликав православних християн захищати традиційні сімейні цінності.

Відео дня

Молдова в 2012 році прийняла Закон про забезпечення рівності. Це було однією з умов Євросоюзу для виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС. В одній із глав закону говориться про гарантії прав сексуальних меншин. Православна церква виступала проти його прийняття. Згідно з опитуваннями громадської думки, Церкві в країні довіряє більше 80% населення.