к

21 травня, у день Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у відкритті ІІІ Міжнародної конференції «Афон і слов’янський народ», присвяченої 1000-літтю давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, повідомляє church.ua.

Відкриваючи конференцію, Його Блаженство зазначив: “Переконаний, що сьогоднішня конференція допоможе всім нам глибше усвідомити благотворний вплив, який зробили подвижники Святої Гори Афон на становлення і розвиток і народу Київської Русі, і усіх інших слов’янських народів. Закликаю на ваші труди Боже благословення. Нехай Господь наш Ісус Христос молитвами Своєї Пречистої Матері умудрить усіх нас і наставить на істину”.

У відкритті також узяли участь намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Обухівський Іона, єпископ Ірпінський Климент, ігумен Афонского монастиря Хіландар архімандрит Матфей, директор Національного історико-культурного Києво-Печерського заповідника Любомир Михайлина, Надзвичайний і Повноважений Посол Греції в Україні Василіус Попандопулус, народний депутат України Вадим Новинський, директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило та інші учасники. Робота конференції триватиме включно до суботи, 23 травня.

Відео дня