г

У видавництві «Дух і Літера» вийшла друком збірка проповідей відомого українського православного богослова, церковного діяча і пастиря архімандрита Амвросія (Макара) «Любовь Божия в сердце человека», повідомляє сайт «Православіє в Україні».

Проповіді охоплюють найважливіший період у літургійному житті Православної Церкви — від підготовчих тижнів до Великого посту до дня Святого Духа. Їх зміст відображає широку пастирську практику і багатий духовний досвід автора, торкається важливих проблем духовного життя православного християнина — боротьби з гріхом і покаяння, внутрішнього діяння, зростання в духовному житті, зберігання серця від спокус світу.

Архімандрит Амвросій (Макар) — відомий православний вчений богослов, церковний діяч, пастир, автор численних статей з канонічного права, історії Церкви, біблійної текстології, морального богослов'я. Він багато років викладав у різних духовних школах.

Відео дня

У Києві о. Амвросій став одним з ініціаторів відродження Київського релігійно-філософського товариства і був обраний його президентом, яким залишається до цього дня. Брав участь в організації міжнародних науково-богословських конференцій «Успенські читання». У 1997-2000 роках о.Амвросій будував православний комплекс св. Архістратига Божого Михаїла на Дарниці.

З 2006 р. о. Амвросій живе в Мілані (Італія) де є  настоятелем православної парафії в ім’я святителя Амвросія Медіоланського.