г

В рамках святкування 1000-річчя кончини святого рівноапостольного князя Володимира ковчег з мощами св. Володимира буде принесений в міста Росії і Білорусії для поклоніння віруючих.

Як повідомляє Синодальний інформвідділ РПЦ, в період з 27 травня по 1 грудня святиню зможуть побачити жителі 45 міст Росії і 5 міст Білорусії.

*** Князь Володимир був похований 15 липня 1015 року в мармуровому саркофазі під склепіннями Десятинної церкви в Києві. Згодом Десятинна церква була зруйнована, а саркофаг з останками князя довгий час перебував під руїнами, поки в 1635 році за вказівкою митрополита Київського і Галицького Петра (Могили) руїни не були розібрані і поховання не було виявлено. Тоді частина мощей великого князя була передана в Москву цареві Михайлу Федоровичу, де вони перебували в Успенському соборі Московського Кремля. У радянський період і до недавнього часу святиня зберігалася у фондах Музеїв Московського Кремля. У 2010 році мощі в оригінальному ковчегу були передані РПЦ і розміщені в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві.

Відео дня