н

17 травня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в кафедральному соборі Різдва Христового міста Бердянська.

Його Блаженству співслужили митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископи Запорізький і Мелітопольський Лука, Макіївський Варнава, Ізюмський і Куп'янський Єлисей; єпископи: Обухівський Іона, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, Вознесенський і Первомайський Олексій, а також духовенство єпархії.

За малим входом на богослужінні відбувся чин прославлення ікони Божої Матері «Троєручиця-Бердянська», повідомляє сайт КДАіС.

Відео дня

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Наприкінці богослужіння Його Блаженство привітав віруючих із недільним днем і знаменною подією в житті єпархії - прославлянням ікони Божої Матері «Троєручиця-Бердянська». Блаженніший владика нагородив правлячого архієрея Бердянської єпархії єпископа Єфрема орденом святого Нестора Літописця I ступеня, після чого вручив церковні нагороди представникам місцевої влади та благодійникам.

Після закінчення Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій разом з численною паствою прифронтового Бердянська підніс молитву про мир в Україні перед прославленим образом Божої Матері «Троєручиця-Бердянська».