Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Київський і всієї України Онуфрій пояснив, чому не встав 8 травня, під час урочистого засідання Верховної Ради, коли Президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України. 

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Блаженніший Онуфрій назвав це знаком протеста проти війни як явища.

Відео дня

ВІДЕО

“Дійсно, коли Президент говорив у своїй промові про війну на Донбаській землі і про героїв, які відзначилися там, в тому воєнному конфлікті, ми не встали. І це було не знаком зневаги до героїв України. Ми шануємо, поважаємо цих людей. Це люди, які сподобилися великої честі - такої високої державної нагороди, і ця нагорода їм дана за те, що вони ризикували своїм життям, а деякі – віддали своє життя за це. Ми ще раз висловлюємо цим людям свою велику шану і повагу”, - підкреслив Предстоятель Церкви.

Водночас митрополит Київський і всієї України Онуфрій пояснив: “Ми не встали, тому що це був наш знак протеста проти війни як явища”.

“Ми не хочемо, щоб війна продовжувалася на нашій землі. Ми не хочемо, щоб люди вбивали один одного. Ми хочемо миру, і щоб на нашій землі було Боже благословіння”, - зазначив Блаженніший Онуфрій.

Як повідомлялося у ЗІМ, 8 травня представники УПЦ не піднялися під час урочистого засідання парламенту, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції.

9 травня Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у вшануванні пам’яті воїнів та всіх, хто загинув у роки війни, яке проходило біля Вічного вогню в столичному Парку Слави.

Потім Блаженніший відслужив заупокійну літію біля могили Невідомого солдата. Також Митрополит Онуфрій зустрівся із ветеранами Другої Світової війни, подякував їм за їхній подвиг, побажав міцного здоров’я та Божого благословення.