п

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 3 травня 2015 року в Мілані в приміщенні зали на честь папи Пія XII пройшов духовно-культурний вечір «Україна – земля та спадок князя Володимира», присвячений вшануванню 1000-літньої річниці з дня кончини князя Володимира Великого, Хрестителя Київської Русі, повідомляє сайт vzcz.church.ua.

п

Відкрив вечір митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, який виголосив вітальне слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія. У тексті слова, зокрема, відзначено, що «весь світ нині дізнався про біль та страждання України. Однак, у неї є й інший образ – радісний, духовний та висококультурний, про який у світі відомо не так багато. Цю нестачу покликаний доповнити сьогоднішній культурно-духовний захід, який розповість саме про багатство культурного, а особливо духовного життя нашого народу».

Далі митрополит Анатолій звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому підкреслив необхідність єднання православних християн: «В кожному з нас стукає серце Христа. Ми досягаємо єдності через наше життя в Богові», – сказав владика.

Відео дня

Далі гості змогли подивитись фільм про сучасне життя Української Православної Церкви та послухати піснеспіви хору парафії святителя Амвросія Медіоланського під керівництвом Тетяни Зозуляк.

4 і 5 травня виставка продовжилась в храмі святого Антонія, що в центрі Мілану. Обидва приміщення були люб’язно надані Міланською єпархію Римсько-Католицької Церкви.