п

26 квітня Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відкрив у Страсбурзі (Франція) духовно-культурний вечір, присвячений 1000-літтю преставлення Хрестителя Київської Русі святого князя Володимира.

Захід відбувся в приміщенні старовинного храму Temple neuf (Новий храм – фр.), який є відомим концертним майданчиком Страсбурга.

Відкриваючи вечір, митрополит Антоній зокрема сказав, що святкування 1000-ліття преставлення святого князя Володимира – це не просто наша славна історія, адже з вибором князем Володимиром християнської віри Київська держава увійшла до сім’ї європейських християнських держав.

Відео дня

“Ми дуже надіємося, – відзначив владика, – що це не тільки наше минуле, але й наше сьогодення, і ми будемо все робити для того, щоб у цьому виборі князем Володимиром християнської віри полягало майбутнє нашої держави”.

Після цього було виголошене вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Далі відбувся концерт фортепіанної музики у виконанні заслуженого артиста України Олексія Ботвінова. Звучали твори Баха, Шопена, Чайковського та Рахманінова.

По закінченні заходу митрополит Антоній відкрив виставку картин відомих українських художників «Україна – край князя Володимира Великого», яку представила член Національного союзу художників України пані Галина Лєкарева-Нікітіна.

Серед чисельних гостей вечора були присутні дипломати, релігійні та громадські діячі Страсбурга, серед яких був і постійний спостерігач Святого Престолу при Раді Європи монсеньйор Паоло Руделлі.

Увазі жителів Страсбурга була також представлена виставка фотографій про сучасне життя Української Православної Церкви.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ