1

З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 26 квітня 2015 року розпочався візит офіційної делегації Української Православної Церкви на чолі з Керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм до Страсбургу (Франція).

Владику супроводжують заступник Голови Відділу зовнішніх церковних звя’зків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та Голова Синодального відділу “Церква і культура” ігуменя Серафима (Шевчик).

Метою візиту є участь делегації в культурно-духовній програмі “Тисячоліття спадщини князя Володимира, хрестителя Русі”, в рамках якої, також, відбудеться презентація виставки картин українських художників “Україна – край князя Володимира Великого”. Крім того, заплановані зустрічі митрополита Антонія у Раді Європи.

Відео дня

В перший день візиту митрополит Антоній звершив Божественну літургію в храмі на честь Всіх святих у м. Страсбург, під час якої була піднесена молитва за мир в Україні.

Після завершення Літургії був звершений молебень та освячення Страсбурзької ікони Божої Матері, яка була написана для згаданої парафії Іконописним відділом Одеської духовної семінарії та передана митрополитом Антонієм настоятелю храму ігумену Филипу (Рябих).

Звертаючись до парафіян з нагоди цієї події, владика, зокрема, зазначив:

“На цьому приході є багато людей з України і я хотів би побажати нашим дорогим прихожанам, щоб вони знаходячись тут, далеко від своєї землі, не забували про свої корені. І в цей важкий час випробувань для нашої держави – моліться, щоб Господь умиротворив наші душі, тому що тільки Господь може вразумити кожного із нас і повернути нам братолюбство,і ті якості, які були завжди притаманні кожному православному українцю”.

orthodox.org.ua