р

З нагоди тисячоліття успіння святого князя Володимира українська православна церква організувала масштабну культурну програму в Україні та за кордоном. Про це повідомляють "Подробности".

Крім конференцій та хресної ходи передбачено інформаційний культурний тур Європою. Зокрема в Страсбурзі у ці дні перебуває делегація на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм.

Через мистецтво: концерт і художню виставку в одному з найкрасивіших храмів міста - Темпль Неф європейцям розповідають про світоглядний вибір князя Володимира- православ'я. Що зрештою позначилося на цивілізаційному поступі не тільки Київської Русі, а згодом і всієї України та східних руських племен.

Відео дня

"Саме його вибір православної віри став початком розквіту українського народу і взагалі все чим пишається наша Україна це пов'язано з вибором Володимира. Нам дуже важливо показати себе в Європі, показати що князь Володимир це не тільки наша історія, наше минули це і сьогодення українського народу", - говорить Митрополит Антоній, керуючий справами УПЦ.

"Сьогодні громада стразбургзька православна а також всі можуть насолодитися прекрасною музикою у виконанні українських артистів насолодитися також прекрасними українськими художниками скульпторами... Вони є послами нашої держави, нашої культури тут, у Стразбурзі, у європейській столиці і тому я прийшов на цей концерт щоб взяти у ньому участь і допомогти в організації і для мене це велика радість що так багато людей відкликнулись. Наше запрошення", - говорить Сергій Волосенко, житель Страcбурга.