ш

26 квітня, у Неділю 3-тю після Пасхи, жон-мироносець, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Святих Жон-Мироносиць жіночому монастирі «Леорда» Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Відео дня

Його Блаженству співслужили  митрополит Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор, архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій; єпископи: Хотинський Євсевій, Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство обителі.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика нагородив благодійників монастиря церковними відзнаками, а також звернувся до духовенства, сестер і парафіян обителі, привітавши всіх із престольним святом.

Святих Жон-Мироносиць жіночий монастир «Леорда» був відкритий 12 вересня 1996 року при церкві святого архістратига Михаїла хутора Леорда Сторожинецький району Чернівецької області. На території монастиря розміщені Свято-Михайлівська церква, житловий чернечий корпус з будинковим храмом Святих Жон-Мироносиць, храм св. вмч. Пантелеімона та монастирське кладовище. Більшість із сестер монастиря за походженням – румунки. В обителі знаходиться частка святих мощей преподобного Силуана Афонського.

Прес-служба Української Православної Церкви