щ

26 березня Києво-Печерську лавру відвідав колектив об'єднаної редакції періодичних видань Українського товариства сліпих «Заклик», повідомляє сайт обителі.

Відео дня

Громадська організація є унікальною і єдиною в Україні. Вона готує видання для незрячих: газету «Промінь», журнал «Заклик» та дитячий журнал «Школяр» - найстаріше видання рельєфно-крапковим шрифтом «Брайля» на просторах СНД.

Таке джерело інформації є чи не єдиним для інвалідів по зору, особливо для тих, які проживають у сільській місцевості і не мають можливості відвідувати спеціалізовані бібліотеки.

Для слабозорих прочан біля мощей прп. Агапіта ієромонах Лукіан відслужив молебень безсрібникам. Прочани брали участь у богослужінні старанною молитвою і співом. До святих мощів прикладалися і дорослі, і діти з проблемами зору, а священик усіх помазував святим маслом.

Потім на площі Ближніх печер батюшка провів з паломниками повчальну бесіду, подарував представникам Українського товариства сліпих «Заклик» на згадку про зустріч велику ікону Стрітення Господнього. Також громаді сліпих були передані солодощі, продукти харчування, іконки.